Linkevičius: me oleme kremlifoobid, mitte russofoobid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu välisminister Linas Linkevičus
Leedu välisminister Linas Linkevičus Foto: Luiz Rampelotto/Luiz Rampelotto/Sipa USA

Katsed leedulasi russofoobidena esitada on täiesti ekslikud, ütles Leedu välisminister Linas Linkevičius, kelle sõnul ei ole Venemaal Leeduga tipptasemel poliitilisi sidemeid, kuid see ei tähenda, et need puuduks sootuks.

«Võimalik, me oleme kremlifoobid, mitte russofoobid. Me valdame vene keelt, armastame vene kultuuri, tunneme seda päris hästi,» ütles minister usutluses ajalehele Lietuvos Zinios,

«Oleme kolm aastat kutsunud foorumitele vene vaimuinimesi, poliitikuid, ajakirjanikke, õpetlasi. Nad tulevad siia hea meelega, tunnevad end siin suurepäraselt. Me jätkame suhtlemist oma naabri Venemaaga. Vastandumine ei vii ju kuhugi,» ütles ta.

Linkevičiuse sõnutsi on Leedu alati püüdnud suhteid parandada, muuta neid konstruktiivsemaks, kuid püüdleb, et «see rajaneks teatavatel põhimõtetel, väärtustel, rahvusvahelistel reeglitel, mitte Venemaa väljamõeldutel».

«Me ei ütle midagi ründavat, ei solva kedagi, kuid meil on järjekindel seisukoht. Teine valik oleks olla vait ja mitte midagi teha. Kui oponendid pakuvad seda, vaidleksin ma neile vastu. Kui me ei räägi mitte midagi, ei tähenda see, et keegi meile vastu tuleks. Vastupidi, me oleme juba rohkem kui kord märganud, et kui saata ebaselge märguanne, adutakse seda nõrkusena,» märkis välisminister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles