Kadunud Malaisia reisilennuki otsingud peatatakse detsembris

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaisia transpordiminsiter Liow Tion Lai, koos kolleegide Yang Chuantangiga Hiinast ning Darren Chesteriga Austraaliast tänasel pressikonverentsil.
Malaisia transpordiminsiter Liow Tion Lai, koos kolleegide Yang Chuantangiga Hiinast ning Darren Chesteriga Austraaliast tänasel pressikonverentsil. Foto: MOHD RASFAN/AFP

Enam kui kahe aasta eest kadunuks jäänud Malaisia reisilennuki MH370 otsingud peatatakse pärast praegu fookuses oleva akvatooriumi uurimise lõppu, teatasid täna operatsioonis osaleva kolme riigi ministrid.

«Uute asitõendite puudumisel on Malaisia, Austraalia ning Hiina otsustanud kollektiivselt peatada 120 000 ruutkilomeetri suuruses otsingupiirkonnas korraldatava operatsiooni lõppedes otsingud,» sõnas Malaisia transpordiminister Liow Tiong Lai pärast kohtumist oma Austraalia ning Hiina ametivendadega.

«Uue tõsiseltvõetava info laekudes, mida on otsingutel võimalik rakendada, kaalutakse järgmisi samme,» sõnas ta.

Lennuki avastamise tõenäosus «on kahanemas», lisati ühisavalduses.

Malaisia riikliku lennufirma lennuk kadus radariekraanidelt 2014. aasta 8. märtsil teel Kuala Lumpurist Pekingisse. Lennuki pardal oli 239 reisijat ja meeskonnaliiget.

Otsingud 120 000 ruutkilomeetri raadiuses lõpetatakse tõenäoliselt detsembris. Kõigest mõned lennukifragmendid on leitud Aafrika idarannikult tuhandete kilomeetrite kauguselt otsingupiirkonnast.

Hukkunute perekonnaliikmete organisatsiooni Voice 370 esindajad on palunud võimudelt otsingute jätkamist, kuni suudetakse leida täiendavat raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles