Joan Baezi märkused vihastasid Türgi fänne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Folklaulja Joan Baez
Folklaulja Joan Baez Foto: SCANPIX

Mitmed kontserdid ja üritused Türgis tühistati peale 15. juuli riigipöördekatset aga sealsetele fännidele tegid enim viha kuulsa folklaulja Joan Baezi märkused, vahendab Hürriyet.

«Ma ei ole kindel, et olen varem kogenud nii määratut ja ettearvamatut ohtu nagu seda on tänapäeva Türgis. Seal toimuv on õudusunenägu,» kirjutas Baez sotsiaalmeedias. Lauljatar on tühistanud ka oma kontserdi Izmiris, mis pidi toimuma 12. augustil.

«Mu riskialtid kolleegid pole kunagi varem nii tungivalt soovitanud mul ennast ja oma bändiliikmeid ohust hoida nagu nad seda Türgi ettearvamatu olukorra puhul teevad,» lisas Baez.

Samas väljendas Baez oma Türgi fännidele kaastunnet.

«Ma lisasin oma Euroopa tuuri kavasse Nazim Hikmeti poeemi «Hiroshima laps» ja Kardeş Türküleri «Tencere Tava Havası». Reaktsioon sellele on olnud suur ja mure ning sümpaatia teie riigi suhtes ülevoolav kõikjal, kus me oleme käinud,» kirjutas Baez.

Laulja ja pikaaegne aktivist Baez, kogus oma avaldusega Türgis suure vastukaja. Eriti on kritiseeritud sõnu ettearvamatu oht ja õudusunenägu.

Lisaks Baezile on oma kontserdi Türgis tühistanud näiteks ka Inglise rokkbänd Muse, mis pidi toimuma 26. juulil Istanbuli Küçükçiftliki pargis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles