Moskva: Venemaa tahab praktilist koostööd läänega Süürias (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsusväed Aleppo linnas patrullimas.
Süüria valitsusväed Aleppo linnas patrullimas. Foto: SCANPIX

Venemaa teeb lääneriikidele ettepaneku alustada praktilisi ühistegevusi võitluses rahvusvaheliste terroristide vastu Süürias, teatas Vene kaitseministeerium laupäeval.

«Oleme veendunud, et on olemas lihtsam viis probleemide lahendamiseks, kui meie partnerid liiguvad sõnadelt tegudele ja alustavad ühistegevusi rahvusvaheliste terrorirühmituste vastu Süürias,» ütles Vene kaitseametkonna pressiesindaja Igor Konašenkov Interfaxile.

Tegemist oli Konašenkovi vastusega USA ärilehes Wall Street Journal ilmunud artiklile, milles kirjutati Pentagoni ja Valge Maja allikatele tuginedes, et Vene sõjalennukid andsid 16. juunil õhulööke Jordaania piiril At-Tanfis asuva salajase baasi pihta, mida kasutasid Briti ja USA eriväelased.

WSJ teatel lahkusid Briti eriüksuslased baasist päev enne Vene õhurünnakut.

«Ainult ühistegevuse korral suudame selliste vahejuhtumite kordumist vältida ja hoida ära nende sõjaväelaste, kes teesklevad võitlust terroristide vastu Süürias, hädaohtu sattumise,» ütles Konašenkov.

USA välisminister John Kerry ja Vene välisminister Sergei Lavrov leppisid 14.-15. juulil Moskvas kokku sõjalise koostöö hoogustamises pühasõdalaste vastu Süürias.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles