Gruusia venekeelne telekanal alustab tööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia venekeelse telekanali uudistetoimetuse juht Ekaterina Kotrikadze 2009. aastal.
Gruusia venekeelse telekanali uudistetoimetuse juht Ekaterina Kotrikadze 2009. aastal. Foto: SCANPIX

Gruusias alustab täna taas tööd venekeelne satelliittelekanal, mille eesmärk on endise Nõukogude Liidu alal vähendada Moskva kontrollitud meedia mõjuvõimu.

Täielikult Gruusia riigi rahastatud telekanal PIK naaseb eetrisse pärast aastapikkust vaheaega, mille tingis Prantsuse satelliitoperaatori Eutelsat otsus kanali edastamine lõpetada, vahendas AFP. Gruusia süüdistas tollal prantslaste sammus Moskva survet, sest Eutelsat edastab ka Vene telekanaleid. Firma aga eitas seda ning ka Prantsuse kohus otsustas juulis, et Eutelsat ei ole lepingut rikkunud.

Thbilisi loodab, et PIKist saab Venemaal ja Kaukaasias konkurent Moskva kontrolli all olevatele uudistevõrkudele, mis Gruusia võimude hinnangul levitavad kallutatud informatsiooni.

Jaama peadirektor Robert Parsons, endine BBC korrespondent Moskvas, ütles, et ta on saanud Gruusia võimudelt lubaduse, et PIK ei muutu valitsuse propagandavahendiks.

«Meile on lubatud, et mingit poliitilist sekkumist ei tule,» ütles Parsons.

Saated Kanal PIKis peaksid algama täna kell 18 (Eesti aja järgi kell 16). Esimeses saates vastab küsimustele Gruusia president Mihheil Saakašvili.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles