Saksa armee hakkab Süüria pagulasi koolitama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Ursula von der Leyeni arvates võivad pagulased pärast koolitust osaleda ka Saksamaa armee tsiviilteenistuses.
Kaitseminister Ursula von der Leyeni arvates võivad pagulased pärast koolitust osaleda ka Saksamaa armee tsiviilteenistuses. Foto: MARKUS SCHREIBER/AP

Saksamaa armee hakkab koolitama Süüria pagulasi, et need saaksid kunagi kodumaale naasta ja aidata ülesehitustöös, kirjutas ajaleht Frankfurter Allgemeine.

Algselt võetakse programmi sada põgenikku, kellele antakse muu hulgas tehnoloogia-, logistika- ja meditsiinialast väljaõpet.

Kaitseminister Ursula von der Leyeni arvates võivad pagulased pärast koolitust osaleda ka Saksamaa armee tsiviilteenistuses, kuid ei saa töötada sõjaväelastena.

Ministri sõnul võiks Saksamaa tulevikus väljaõpet anda ka Süüria julgeolekujõududele, kui riigis moodustatakse usaldusväärne valitsus.

Saksamaale saabus eelmisel aastal üle miljoni pagulase ja sisserändaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles