Ansbachi linnas lasi enesetaputerrorist end õhku, 12 inimest sai viga (17)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaa lõunaosas asuvas Ansbachis kohalikus toidukohas eile õhtul toimunud enesetapurünnakus sai surma ründaja ja vigastada 12 inimest.

Saksa võimude kinnitusel oli kohaliku aja järgi kella kümne ajal õhtul toimunud plahvatus tahtlik rünnak. «Plahvatus oli tahtlikult korraldatud,» ütles regioniaalsiseministeeriumi eestkõneleja Michael Siefener, kelle sõnul on rünnaku asjaolud siiski veel ebaselged.

Saksa meedia teatel lasi end õhku kaks aastat tagasi Saksamaale saabunud 27-aastane süürlane, kelle varjupaigataotluse olid võimud aasta eest tagasi lükanud. Lõhkekeha varjas ründaja seljakotis.

Teadaolevalt ei lubatud ründajat lähedal toimunud vabaõhukontserdile, kus oli umbes 2500 külastajat. Saksa meediakanali Reporter 24 andmetel olid kontserdi turvamehed mehe väravalt tagasi saatnud. Ettevaatuse mõttes üritus siiski katkestati.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles