Saksa siseministeeriumi andmetel oli Ansbachis tegemist rünnakuga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeteenistused hilisõhtul Ansbachi rünnakukoha juures.
Päästeteenistused hilisõhtul Ansbachi rünnakukoha juures. Foto: REUTERS TV/REUTERS

Saksamaa siseministeeriumi pressiesindaja kinnitusel oli pühapäeva õhtul Ansbachi restoranis kärgatanud plahvatus tahtlik rünnak.

"Plahvatus oli tahtlikult korraldatud," ütles regioniaalsiseministeeriumi eestkõneleja Michael Siefener.

Siefeneri sõnul on rünnaku asjaolud siiski veel ebaselged.

Ansbachi linnapea Carda Seidel oli juba varem ajalehele Nürnberger Nachrichten öelnud, et tegemist ei olnud gaasiplahvatusega ja kahtlustatakse lõhkeseadeldise kasutamist.

Uudisteagentuuri AP informatsiooni kohaselt kahtlustab politsei, et plahvatuses hukkunud mees oli enesetapuründaja, kes õhkis oma pommivöö.

Saksamaa lõunaosas asuvas Ansbachis kärgatas pühapäeva õhtul plahvatus restoranis, surma sai üks ja vigastada 11 inimest.

Mitme inimese vigastused on rasked.

Saksamaal on olukord pingeline pärast reedel aset leidnud rünnakut, mille käigus lasi Iraani-Saksa topeltkodakondsusega nooruk maha üheksa ja haavas 16 inimest.

Saksamaa edelaosas Reutlingenis sai pühapäeval 21-aastase süürlasest asüülitaotleja matšeeterünnakus surma üks ja vigastada kaks inimest. Süürlasel oli "vaidlus" ühe naisega ja tappis ta matšeetega. Seejärel haavas ta matšeetega veel üht naist ja meest. Ründaja võeti vahi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles