Sanders: Clintonist peab saama uus USA president

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Sanders (paremal) ja Hillary Clinton.
Bernie Sanders (paremal) ja Hillary Clinton. Foto: Reuters / Scanpix

Eelvalimistel lüüa saanud senaator Bernie Sanders ütles esmaspäeval lõhestunud ja vilkale Demokraatliku Partei kongressile peetud kõnes, et USA järgmiseks presidendiks peaks saama tema endisest välisministrist rivaal Hillary Clinton.

Kiiduavalduste ja mõningate meelepahaväljenduste saatel lausus Sanders, et ideid ja juhiomadusi arvestades on Clinton parem valik kui Trump ning peaks saama järgmiseks Ühendriikide presidendiks.

«Valik ei ole kaugeltki keeruline,» märkis ta. «Nende valimiste teema on, milline kandidaat mõistab paremini tõelisi probleeme, millega riik silmitsi seisab, ning on pakkunud tõelisi lahendusi, mitte üksnes ülespuhutud, mitte üksnes hirmu õhutavaid sõnu, mitte üksnes sõimu ja lõhestamist,» lisas 74-aastane Sanders pikas kõnes, milles ta tõi välja ka mõningaid oma saavutusi kampaania ajal.

Toetusavaldus oli oodatud ja see tuli tegelikult juba nädalate eest, kui Sanders koos Clintoniga New Hampshire'i kampaaniaüritusel osales.

Kuid osaliselt oli selle eesmärk ka vaigistada valjuhäälselt protestivaid Sandersi poolehoidjaid. Seda ei õnnestunud siiski täiel määral saavutada.

Kui Sanders lõpetas oma kõne sõnadega «Hillary Clintonist saaks väljapaistev president ning ma seisan täna uhkusega tema kõrval», oli aplausi sekka kuulata ka häälekaid pahameeleavaldusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles