USA demokraatide parteikongressi lähistel peeti kinni 55 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA politsei pidas täna lühiajaliselt kinni ja trahvis 55 inimest, kes üritasid üle ronida Philadelphias alanud Demokraatliku Partei kongressi lähistele püstitatud politseibarrikaadist.

Demokraatliku Partei presidendikandidaadiks edutult pürginud senaator Bernie Sandersi toetajad ja teised meeleavaldajad kogunesid kuue kilomeetri kaugusele rajatisest, kus kongress toimub.

Pärast kogunemist alanud marsil hüüti lööklauseid, milles süüdistati Demokraatide Rahvuskomiteed (DNC) erapoolikuses ning väljendati rahulolematust Hillary Clintoni suhtes.

Pingete tõustes Wells Fargo keskuse lähistel liigutas politsei piirkonda metalltarasid ja sulges lähedalasuva metroopeatuse saabuvatele rongidele. Ajutiselt peeti kinni 55 meeleavaldajat, kes üritasid politsei barrikaadist üle ronida. Kinnipeetuile kirjutati välja trahvid, misjärel nad vabaks lasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles