Prantsusmaa pantvangidraamas hukati preester (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pantvangidraama Prantsusmaal, Normandias.
Pantvangidraama Prantsusmaal, Normandias. Foto: AP/SCANPIX.

Prantsusmaal, Saint-Etienne-du-Rouvrays asuvas kirikus võtsid täna kaks relvastatud ründajat pantvangi viis inimest, kellest üks tapeti. 

«Kaks nugadega relvastatud meest tungisid kirikusse läbi selle tagaukse ja võtsid seal viibinud viis inimest pantvangi,» sõnas üks kohalik politseinik Evening Standardile. Kohale saabunud politsei lasi ründajad maha.

Prantsuse võimude teatel vahistati Pariisis 24-aastane Alžeeria IT-tudeng Sid Ahmed Ghlam, keda kahtlustatakse oma autost surnult leitud naise mahalaskmises ning kirikurünnaku kavandamises. Prokuratuuri teatel leiti vahistatu kodust Al-Qaedat ja ISISt puudutavaid dokumente, väidetavalt oli tudeng seoses kirikurünnakuga ühenduses Süürias viibiva arvatava pühasõdalasega. 

Pantvangide hulka kuulusid kaks nunna, kaks koguduseliiget ja kirikus teeniv preester, kelle sissetungijad rünnaku käigus hukkasid. The Locali andmetel pidas 84-aastane Jacques Hamel hommikupalvust, kui ründajad tal kõri läbi lõikasid. Üks pantvang vaagub elu ja surma vahel. 

Allikas ütles, et ründajate sisenedes oli kirikus olnud veel kolmaski nunn, kellel põgeneda õnnestus ja kes seejärel politseid teavitas. 

Reutersi andmetel on sündmuspaiga poole teel Prantsusmaa president Francois Hollande ja siseminister Bernard Cazeneuve.

Sündmuspaigal viibivad kiirabiautod, julgeolekujõud on kiriku sisse piiranud.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles