Austria politsei hakkab telefonisõltlastele teeületamist õpetama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Austria liiklusohutusametil on kõrini sellest, et inimesed ninapidi telefonides ringi käivad ning alustab seetõttu töötubade läbiviimisega, kus õpetatakse, kuidas teed ületada, vahendab The Local.

Vorarlbergi liiklusohtutusameti haru otsustas käiku lasta töötubade korraldamise, kui märkas, et suur osa jalakäijatest ei vaata teed ületades, kuhu nad lähevad.

«Me jälgisime 2500 jalakäijat ning nägime, et 29% inimeste tähelepanu oli teed ületades hajutatud,» sõnas Vorarlbergi osakonna ülem Martin Pfanner. «See on jalakäijatele väga ohtlik ning uuringu tulemus on loomulikult rahutukstegev.»

Uuringut läbi viinud rühm leidis, et eriti altid sõnumite saatmisele, telefoniga rääkimisele või muusika kuulamisele olid teismelised.

Seega alustas kohalik liiklusohutusamet noorte juhendamist võimalike ohtude vältimiseks, muuseas söömise ja suitsetamise osas.

Autojuhtide trahvimine sõidu ajal telefoniga rääkimise eest on laialt teada, kuid ka jalakäijaid ja jalgrattureid ootab karistus, kui nende hooletus liikluses on õnnetuse põhjuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles