Euroopas vahistati inimsmugeldajate jõuk (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Austria politsei teatas eile, et rahvusvahelise operatsiooni käigus on vahistatud inimsmugeldajate jõuk, keda kahtlustatakse eelmise aasta jooksul enam kui 1100 inimese illegaalses transportimises Ungarist Lääne-Euroopasse, vahendab The Local.

Enam kui 100 korrakaitsjat Austriast, Saksamaalt, Poolast ja Ungarist arreteerisid reidide käigus seitse isikut, kes arvatakse olevat grupeeringu liidrid.

Rühmitus küsis väidetavalt igalt inimeselt Ungarist Viini jõudmiseks 300 eurot ning 700-800 eurot transpordi eest Saksamaale, vedades neid mitme auto pikkustes konvoides, makstes autojuhtidele 700 eurot sõidu eest.

«See on väga tulus äri,» sõnas Austria inimsmugeldajatega tegelevate jõudude vanemohvitser Gerald Tatzgern.

Austriast ja Ungarist said eelmisel aastal suured transiitriigid sadadele tuhandetele migrantidele, kellest paljud põgenesid vägivalla eest Süürias ja mujal.

Peale seda, kui Ungari sulges piiri Serbiaga, ning Euroopa Liit ja Türgi sõlmisid rändeleppe, on migrantide sissevool märkimisväärselt vähenenud. See on aga ajendanud migrante pöörduma inimsmugeldajate poole.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles