Tansaania ramadaanidisko lõppes hukkunutega

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tansaania ramadanipidustustel hukkus vähemalt 19 last.
Tansaania ramadanipidustustel hukkus vähemalt 19 last. Foto: AFP / Scanpix

Aafrika idaosas asuva Tansaania riigitelevisiooni andmetel lämbus eile moslemite püha paastukuu ramadaani käigus peetud noortepeol vähemalt 19 last.

«Hukkus 19 inimest, 11 tüdrukut ja kaheksa poissi, kes olid viie kuni 12-aastased,» ütles Tansaania presidendikantselei esindaja Salva Rweyemamu Reutersile ja lisas, et 17 last on viidud ka haiglaravile.

Ohvrite vanus on siiski ebaselge, sest erinevate uudisteagentuuride andmetel võisid hukkunud olla ka 12 kuni 17-aastased. Samuti pole teada, kui palju lapsi peol viibis ning mis nende lämbumise põhjustas.

Väidetavalt on riigi julgeolekujõud vahistanud ka ühe ürituse korraldaja.

Noored tähistasid Eidi al-Fitri festivali, mis tähistab ramadaani lõppu. Moslemid ei tohi ramaadani ajal päevasel ajal avalikult süüa ega juua. Sel eneseparandusperioodil mõeldakse vaeste peale ja ollakse ka nende vastu armulikumad. Ramaadani ajal peab palvetama viie korra asemel kuus korda päevas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles