Hollande Normandias: võitleme ISISe vastu kõigi võimalike vahenditega (11)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Täna Normandias kirikut rünnanud ja preestril kõri läbi lõiganud mehed nimetasid end Daeshi (ISISe-toim.) võitlejateks,» ütles Prantsuse president François Hollande. Hollande lubas ISISe vastu sõdida kõigi vahenditega.

Prantsusmaal, Saint-Etienne-du-Rouvrays asuvas kirikus võtsid täna kaks relvastatud ründajat pantvangi viis inimest, neist üks, preestri ametit pidav mees ka tapeti. 

«Kaks nugadega relvastatud meest tungisid kirikusse läbi selle tagaukse ja võtsid seal viibinud viis inimest pantvangi,» sõnas üks kohalik politseinik Evening Standardile. Kohale saabunud politsei lasi ründajad maha.

Rünnaku eest on vastustuse võtnud terrorirühmitus ISIS.

Saint-Etienne-du-Rouvray kirikut külastanud Hollande mõistis rünnaku jõleda terroriteona hukka.

«Oleme vastamisi Daeshi rühmitusega, mis on kuulutanud meile sõja. Peame pidama sõda kõigi vahenditega, samas kinni pidades seadustest, kuna me oleme demokraatia,» sõnas president.

Kaks ründajat sisenesid täna Normandias asuvasse kirikusse, tapsid jõhkral kombel 84-aastase preestri ja põhjustasid eluohtlikke vigastusi veel teisele pantvangile. Politsei tappis mõlemad ründajad.

Hollande kutsus sündmuskohale saabudes rahvast terrorismiga silmitsi seistes ühtsusele «loomaks kindlat blokki, mida keegi ei suuda lõhestada».

Väidetavalt on üks kahest kirikut rünnanud mehest olnud ka Prantsuse politsei huviorbiidis, seoses hiljutise Türgi külastusega.

Ülem-Normandia Moslemite Regionaalnõukogu president ja kohaliku moslemite kultuurikeskuse juht Mohammed Karabila ütles, et «selle võika teo sooritaja oli teada ning politsei oli teda vähemalt poolteist aastat silmas pidanud».

Karabila sõnul pälvis ründaja julgeolekujõudude tähelepanu pärast Türgi-reisi. Teise ründaja kohta moslemijuhil infot ei olnud.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles