Taani põgenikekeskust külastas väidetav ISISe värbaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi lipp.
Islamiriigi lipp. Foto: SCANPIX

Taanis Bornholmi saarel asuvat põgenikekeskust külastas väidetavalt mees, kes tutvustas ennast kui ISISe värbajat, vahendab The Local.

Taani Punane Rist teatas juhtunust riigi migratsiooniametisse peale seda, kui üks keskuses paiknev asüülitaotleja oli teavitanud personali elanike värbamiskatsest.

Väidetavalt leidis juhtum aset selle aasta aprillis.

Slottet` asüülitaotlejate keskus pakub peavarju 234 inimesele 13 erinevast riigist, kellest paljud on põgenenud ISISe laastatud aladelt.

Taani Punane Rist ega riigi migratsiooniamet ei soovi juhtumit kommenteerida. Samuti pole teada, kas intsidendile on järgnenud vastumeetmeid või kas mehe vastu on süüdistus esitatud.

Endine Taani luureameti ülem Hans Jørgen Bonnichsen sõnas, et tegu on harva kuid tõsise juhtumiga.

«Ma ei ole tuttav ISISe katsetega põgenikke värvata - põgenikke, kes on põgenenud Islamiriigi jubedate tegude eest,» lausus Bonnichsen.

Siiski leiab ta, et juhtum on ebatõenäoline või siis luhtunud katse inimesi radikaliseerida.

«ISIS ei oleks nii rumal, et lubaks mehel ringi liikuda jutuga, et töötab nende heaks. Enda esitlemine terroriorganisatsiooni liikmena on praktiliselt seaduserikkumine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles