Saksa mehele määrati kahe pagulaspoisi tapmise eest eluaegne vangistus (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Saksa kodanikule määrati täna eluaegne vangistus kahe sisserännanud lapse tapmise eest eelmisel aastal. Üks lastest oli nelja-aastane poiss, kelle mees oli röövinud Berliini suurimast migrantide registreerimiskeskusest.

Mees, kelle kohta kasutatakse nimekuju Silvio S., tunnistas üles Bosniast pärit nelja-aastase Mohamed Januzi röövimise, seksuaalse ärakasutamise ja tapmise. Poisi pere taotles süüdistajate sõnul Saksamaal asüüli.

Lisaks tunnistas ta üles kuueaastase Eliase röövimise kodu lähedalt Potsdamist ning tema tapmise eelmise aasta juulis. Poisi kadumine tekitas laialdase meediatähelepanu.

Potsdami kohus otsustas, et 33-aastane süüdimõistetu käitus kahe lapse suhtes äärmiselt julmal moel ning välistas võimaluse mees 15-aastase vangistuse järel vabastada.

Siiski ei määranud kohus mehele ennetavat kinnipidamist, mis on tavaline isikutele, keda loetakse üldsusele ohtlikeks. Selline otsus oli ajendatud eksperdi hinnangust, kes sõnas, et puudub oht sarnaste rünnakute kordumises.

Silvio S., kes vaikis enamuse istungist, väljendas siiski lühikeses kõnes kahetsust hukkunute omakstele.

«Puuduvad sõnad kirjeldamaks, kui kahju mul on. Kui ma saaks selle olematuks muuta, siis ma seda ka teeksin. Ma ei suuda isegi endale andestada,» vahendas Saksa meedia mehe sõnu.

Silvio S. arreteeriti eelmise aasta oktoobri lõpus peale seda, kui mehe ema teavitas politseid Silvio seotusest juhtumiga, kus Bosnia poiss 1. oktoobril Berliini migrantide registreerimiskeskuse eest rööviti. Poisi surnukeha leiti hiljem mehe auto pagasiruumist kassiliiva siise peidetuna.

Küsitluse käigus tunnistas mees üles ka kuueaastase Eliase mõrva.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles