ÜRO loodab augusti lõpus uusi Süüria kõnelusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO erisaadik Süürias Staffan de Mistura.

UN Special Envoy for Syria Staffan de Mistura gives a joint press statement with the German Foreign Minister before a meeting in Berlin, on July 22, 2016. / AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ
ÜRO erisaadik Süürias Staffan de Mistura. UN Special Envoy for Syria Staffan de Mistura gives a joint press statement with the German Foreign Minister before a meeting in Berlin, on July 22, 2016. / AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ Foto: TOBIAS SCHWARZ/AFP

ÜRO eriesindaja Süürias Staffan de Mistura avaldas täna lootust, et rahukõnelused Süüria kodusõja lõpetamiseks jätkuvad augusti lõpus.

«Meie eesmärk on jätkata Süüria poolte kõneluste kolmanda vooruga augusti lõpu poole,» ütles de Mistura pärast kohtumist USA ja Venemaa kõrgete ametiisikutega.

De Mistura rõhutas, et läbirääkimiste jätkamine on vägivalla ägenemise tõttu muutunud pakiliseks, muu hulgas riigi suuruselt teises linnas Aleppos, kus valitsusväed jätkavad pealetungi mässuliste kontrollitavatele linnaosadele.

De Mistura on varem avaldanud lootust, et relvarahu on kõneluste jätkumise ajaks jõustunud. Täna tunnistas eriesindaja, et see ei pruugi olla realistlik.

«Kõnelused ei oota ära olukorra paranemist Aleppos või Damaskuses,» ütles de Mistura pärast kohtumist USA eriesindajaga Süürias Michael Ratneyga ja Venemaa asevälisministri Gennadi Gatiloviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles