Prantsusmaal kirikut rünnanud mees vabanes alles märtsis vanglast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president Francois Holland külastamas Saint-Etienne-du-Rouvray kirikut, kus leidis aset pantvangidraama, mis nõudis preestri elu ning haavas raskelt ühte teist pantvangi.
Prantsusmaa president Francois Holland külastamas Saint-Etienne-du-Rouvray kirikut, kus leidis aset pantvangidraama, mis nõudis preestri elu ning haavas raskelt ühte teist pantvangi. Foto: SCANPIX

Üks Prantsusmaal kirikut rünnanud meestest oli politseile hästi teada, talle oli juba korra esitatud terrorismisüüdistus ja ta oli alles märtsis vanglast vabanenud, teatas prokuratuur.

Prokuratuuri andmetel lõikas eakal vaimulikul kõri läbi 19-aastane Adel Kermiche.

Mees oli muu hulgas üritanud 2015. aastal kahel korral reisida Süüriasse, et liituda seal sunniitliku äärmusrühmitusega Islamiriik (IS), kuid saadeti Türgi piirilt tagasi. Selle järel veetis ta aasta vanglas ja vabanes märtsis.

Pärast vabastamist pidi mees kandma elektroonilist jälgimisseadet, mis võimaldas politseil tema asukohta igal ajal kindlaks teha. Ühtlasi oli Kermiche koduarestis.

Tunnistajate sõnul oli ta juba varem korduvalt ähvardanud kirikut rünnata.

«Me teadsime, et ta tahtis Süüriasse sõita,» ütles 60-aastane naaber.

Prantsusmaa põhjaosas Roueni eeslinna Saint-Etienne-du-Rouvray kirikus võtsid kaks nugadega relvastatud meest hommikuse missa ajal viis inimest pantvangi ning lõikasid 80-ndates eluaastates preestril Jacques Hemelil kõri läbi. Politsei lasi ründajad maha, kui need kirikust väljusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles