Pildid ja video:Bill Clintoni sõnul sobib ta naine ja parim sõber Hillary presidendiks (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikide ekspresident Bill Clinton esines eile demokraatide kongressil, kus ülistas oma abikaasat ja parimat sõpra Hillary Clintonit, kes tema arvates sobib hästi ameeriklasi juhtima.

Philadelphias etteaste teinud Bill Clintoni sõnul on ta naine suurte kogemustega poliitik, kes oskab ja suudab muutusi ellu viia, edastab BBC.

Kriitikute sõnul oli ekspresidendi kõne osaliselt isiklik, sest selles oli viiteid eraelule, kuid samas oli seal ka juttu Hillary poliitikukarjäärist. Ta rääkis veel sellest, et ta naise võimuses on presidendiks saades ameeriklaste elu märgatavalt paremaks muuta, kuna naisena mõistab ta nüansse, mida mehed ei pruugi mõista ning ameeriklased ootavad pikisilmi «uusi tuuli».

Bill Clintoni teatel kohtus ta oma tulevase naisega 1971. aastal Yale´i ülkoolis, kus nad mõlemad õigusteadust õppisid.

«Abiellusin oma parima sõbraga ja oleme pikka aega koos nii naernud ja edasi liikunud. Hillary avas mu silmad mitmete nüansside suhtes nii eraelus kui poliitikas,» lausus Bill Clinton.

Paar tundi varem oli Hillary Clintonist saanud demokraatide ametlik presidendikandidaat, olles samas esimene naine, kes suurparteilt selle nominatsiooni sai.

Hillary Clinton sõnas pärast ametlikuks kandidaadiks saamist, et «klaasist lakke tekkis just suurim mõra».

«Kui sel hilisel tunnil on väikeseid tüdrukuid veel ärkvel, siis minu sõnum neile on, et minust võib saada esimene naispresident, kuid teie seas võib olla järgmine naispresident,» lausus demokraat Clinton.

Hillary Clintoni vastaseks USA presidendivalmistel on suurärimehest ja meediategelasest vabariiklane Donald Trump, kes oma sõnavõttudega on ameeriklasi ärritanud, kuid samas ka poolehoidjaid kogunud.

Viimase aja küsitlused näitasid, et Clinton ja Trump on enne «lõpusirget» võrdlemisi tasavägised. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles