Holland jahib Baader-Meinhofi jõuku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Baader-Meinhofi liige Verena Becker.
Endine Baader-Meinhofi liige Verena Becker. Foto: AFP/SCANPIX

Hollandi politsei on hoiatanud kodanikke vasakäärmusliku sõjaväelise jõugu eest, kes on olnud aastakümneid varjusurmas, kuid on kahtlustatavad mitmes hiljutises röövis, vahendab The Local.

1970. ja 1980. aastatel röövide, tapmiste ja plahvatuste korraldamise poolest kurikuulus Punaarmee Fraktsioon ehk Baader-Meinhof on tagasi. Selle liikmeid, 61-aastast Ernst-Volker Staubi, 47-aastast Burhard Garwegi ja 57-aastast Daniela Klettet kahtlustatakse mitmes hiljutises röövis.

Kolmikut otsitakse taga rahaveokite ja vähemalt kuue kaubanduskeskuse röövi eest. Politseil on alust uskuda, et tagaotsitavad elavad Hollandis.

«Kuriteod pandi toime Saksa-Hollandi piiril, nad ei ole veel Saksamaal vahi alla võetud ning tagaotsitavatele kuuluv telefon oli Hollandis välja lülitatud,» seisab politseiavalduses.

Igas röövis langes kurjategijate saagiks 46 000-100 000 eurot.

7. mail ei õnnestunud siiski raha endaga võtta, röövlite saagiks langes ainult valvuri tulirelv. 6. juunil ründas jõuk rahaautot, tulistades seda AK-47 automaatrelvaga. Politsei sõnul põgenesid ründajad raha võtmata.

Uurijad ajavad kolmiku jälgi nüüd Hollandis, kus jõuk usutakse elavat väikses, eraldatud talus, või anonüümselt linnakeskkonnas, pidevalt asukohta vahetades ning teeseldes, et nad on turistid.

«Tagaotsitavad on relvastatud ja ohtlikud ning neile ei tohiks mitte mingil juhul läheneda,» teatab politsei.

Kolmik on vaid osa laiemast grupist, kes on siiani anti-kapitalistliku Punaarmee Fraktsiooni liikmesuse tõttu tagaotsitavad. Liikumine sai alguse 1960. aastate Saksa üliõpilaste protestiliikumisest.

Rühmitus, millel oli sidemeid ka Lähis-Ida sõjaväeliste organisatsioonidega, kuulutas 1998. aastal oma tegevuse lõppenuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles