Orbán: migrandid on mürk, mida Ungari alla ei neela (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Orbán.
Viktor Orbán. Foto: SCANPIX

Euroopasse saabunud migrandid on mürk ning selle allaneelamine peaks olema iga Euroopa riigi enda otsustada, ütles Ungari peaminister Viktor Orbán.

«Selleks et majandus töötaks, elanikkond suudaks end ülal pidada või et riigil oleks tulevikku, ei vaja Ungari ainsatki migranti,» ütles Orbán eile pärast Ungari pealinnas Budapestis toimunud kohtumist Austria kantsleri Christian Kerniga.

«Seetõttu pole vajadust ka ühise Euroopa migratsioonipoliitika järele: kes iganes soovib migrante, võib neid võtta, kuid ärge sundige neid meile peale, me ei vaja neid,» selgitas Orbán.

Ungari valitsusjuht lisas, et iga migrant kujutab turvalisusohtu avalikkusele ja terroririski. «Meie jaoks pole migratsioon lahendus, vaid probleem […], mitte arstim, vaid mürk, me ei taha seda ega neela seda alla,» jätkas Orbán.

Ungari korraldab 2. oktoobril rahvahääletuse Euroopa Liidu plaani üle paigutada ühenduse siseselt kvootide alusel ümber 160 000 migranti. Rahvahääletusel küsitakse: «Kas te tahate, et EL kirjutaks ette mitteungarlastest kodanike kohustusliku ümberpaigutamise Ungarisse ilma Ungari parlamendi heakskiiduta?»

Orbán on ELi plaani äge vastane, kuigi enamus ELi riike kiitis plaani mullu septembris heaks. Peaminister, kelle sõnul pole Brüsselil õigust Euroopa kultuurilist ja usulist identiteeti ümber kujundada, on aga seisukohal, et ELi plaan rikub riigi suveräänsust ning migrantide hulgas võivad Ungarisse jõuda ka terroristid.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles