Hispaanias arreteeriti ISISt finantseerinud vennad (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: AFP/SCANPIX

Gironas arreteeriti kaks venda, kes finantseerisid äärmusrühmituse ISIS tegevust, vahendab The Local.

Hispaania kirdeosas Girona linnas arreteeriti täna hommikul kaks venda, kes olid Islamiriigi tegevust finantseerinud, teatas Hispaania siseministeerium avalduses.

Kahte Marokost pärit venda, vanuses 33 ja 22, süüdistati ka koostöös terroriorganisatsiooniga ning püüetes elanikke radikaliseerida.

Hispaania luurekeskusega koostöös läbi viidud uurimus on esimene, mis tõestab ISISe rahastamist Euroopa Liidu elanike poolt.

Mõlemad vennad, koos kolmandaga, kes suri Süürias, kasutasid Islamiriigi poolt antud valeidentiteete, et rahastada organisatsiooni tegevust Süürias ja Iraagis.

Kolmanda venna surm, kes reisis naise ja kahe lapsega Süüriasse, et ISISe eest võidelda, ei peatanud vendade rahastamist.

Hispaania siseministeeriumi sõnul oli vendade saadetav raha Islamiriigi pidev toetusfond.

Korrakaitsjad teostasid kahe mehe kodudes läbiotsimisi, et leida täpsemaid vihjeid meeste ja ISISe finantside haldajate vahel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles