Kreekasse põgenenud Türgi sõduritele anti armuaega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Kreekasse põgenenud Türgi sõduritest teel Alexandroupolise kohtusse.
Üks Kreekasse põgenenud Türgi sõduritest teel Alexandroupolise kohtusse. Foto: SCANPIX

Pärast läbikukkunud putšikatset Türgis Kreekasse põgenenud ja seal varjupaika palunud kaheksale Türgi sõdurile anti oma olukorra selgitamiseks lisaaega.

Kreeka kohus määras Black Hawki tüüpi Türgi helikopteriga 16. juulil Kreeka Alexandroupolise linna lennuväljal maandunud Türgi nooremohvitserile (kaks majorit, neli kaptenit ja kaks allohvitseri) möödunud nädalal ebaseadusliku riiki sisenemise eest tingimisi karistuse.

Sõdureid otsib taga Türgi, kus neid süüdistatakse riigipöördekatses osalemises. Vältimaks deporteerimist Türki on kaheksa sõjaväelast palunud Kreekas ka asüüli. Alguses arvati, et nende taotluste suhtes langetatakse otsus juba augustis. Nii ei pruugi see aga minna.

Meeste kreeklasest advokaat Vassilis Terzidis ütles täna uudisteagentuurile AFP, et tema klientidele anti lisaaega oma olukorra selgitamiseks Kreeka ametnikele. Terzidise sõnul kardavad mehed Türgile väljaandmise korral oma elu pärast.  

«Väga heitliku olukorra tõttu Türgis soovivad kaheksa sõdurit oodata ja end [asüülitaotluste läbivaatamiseks] paremini ette valmistada,» ütles advokaat, kelle sõnul lükati augusti algusesse kavandatud sõdurite ütluste andmine edasi ning nad annavad selgitusi 19. augustil.

Kuniks nende asüülitaotlusi pole läbi vaadatud, jäävad nad Kreekas vahi alla. Kui Kreeka varjupaigateenistus peaks nende taotluse tagasi lükkama, on sõduritel võimalik pöörduda apellatsioonikomisjoni poole, kus nad võivad oma palvet korrata. Kui see ka seal tagasi lükatakse, võivad kaheksa ohvitseri pöörduda kohtusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles