Lätis jätkab populaarseimana Koosmeel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koosmeele Riia linnapeast liider Nils Ušakovs.
Koosmeele Riia linnapeast liider Nils Ušakovs. Foto: SCANPIX

Läti populaarseimaks erakonnaks on jätkuvalt peamiselt venekeelse elanikkonna huve esindav vasakpoolne opositsioonierakond Koosmeel, selgus uuringufirma Latvijas Fakti küsitlusest.

Koosmeelt toetaks keda toetas 18,6 protsenti küsitletutest. Populaarsuselt teine erakond on peaministri Māris Kučinskise juhitav ja president Raimonds Vējonise varasem koduerakond Roheliste ja Talurahva Liit (ZZS), mida toetas 18,5 protsenti küsitletuist.

Kolmas on samuti valitsusliitu kuuluv Rahvuslaste Ühendus 7,1 protsendiga. Neile järgnes Läti endine peaministripartei ja ka praegu valitsusliitu kuuluv paremtsentristlik Ühtsus. Tagasi astunud peaministri Laimdota Straujuma ja ka tema valitsusjuhist eelkäija Valdis Dombrovskise koduerakonna toetus on 6,1 protsenti.

Ülejäänud erakondade toetus on alla viie protsendi. Parlamendisaadiku Artuss Kaimiņši loodud uue erakonna KPV toetus on 4,3 protsenti. Tunamulluste parlamendivalimiste tulemusena seimi pääsenud Läti Regioonide Blokki toetas 2,1 protsenti küsitletutest. Sama palju toetajaid oli samuti tunamullu parlamenti pääsenud endise riigikontrolöri Inguna Sudraba erakonnal Südamest Lätile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles