Clintoni kampaaniameeskond süüdistab Trumpi välisspionaaži innustamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton ja Donald Trump.
Hillary Clinton ja Donald Trump. Foto: Reuters / Scanpix

USA vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump innustab välisriike spioneerima, lausus USA Demokraatliku Partei presidendikandidaadi Hillary Clintoni nõunik Jake Sullivan.

Clintoni kampaania mõistab hukka Trumpi avalduse, milles ta ärgitas Venemaad või teisi välisriike proovima leida Clintoni kadunud e-kirju.

«Kui kuuled mind Venemaa, siis loodan, et suudad leida kaduma läinud 30 000 e-kirja,» lausus Trump. Hiljem keeldus ta korduvalt hukka mõistmast mis tahes rahvusvahelisi katseid häkkida Clintoni e-kirja kontosse.

«See peab olema esimene kord, kui presidendikandidaat ärgitab aktiivselt välisriike luurama tema poliitilise vastase järgi,» lausus Sullivan. «See pole liialdamine, need on faktid. See on läinud kaugemale kurioosumist ja poliitikaküsimusest. Sellest on saanud riikliku julgeoleku küsimus,» lisas ta.

Trump: mul pole Venemaaga mingit pistmist

Hiljuti lekkisid internetti Demokraatliku Rahvuskomitee (DNC) e-kirjad, millest selgus, et senaator Bernie Sandersi presidendikampaaniat üritati parteisiseselt nurjata tema rivaali Hillary Clintoni kasuks. DNC peaks olema eelvalimiste ajal erapooletu.

Clintoni kampaaniameeskonna sõnul ütlevad tema palgatud kübereksperdid, et tõendid viitavad Venemaa osalusele eesmärgiga aidata Trumpi.

«Mul pole Venemaaga mitte mingit pistmist,» lausus Trump. «Ütlesin, et (Venemaa presidendil Vladimir - toim) Putinil on (USA presidendist Barack - toim) Obamast palju paremad juhiomadused, kuid kes seda ei teaks?» teatas Trump täna varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles