Islamiriik avaldas video kirikuründajate vandeandmisest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Islamiriik (IS) avaldas internetis video, milles Prantsusmaal kirikut rünnanud ja vaimuliku tapnud mehed vannuvad äärmusrühmituse juhile Abu Bakr al-Baghdadile truudust.

Uudisteagentuuri Amaq edastatud videos võib näha kaht noort meest Islamiriigi plakati taustal, kes vannuvad araabia keeles terroristide liidrile truudust.

Islamiriik võttis pea koheselt rünnaku eest vastutuse ja kinnitas, et selle korraldas kaks nende sõdurit. Nüüd lisati kinnituseks ka video.

«Normandia kirikurünnaku korraldajad olid Islamiriigi sõdurid, kes viisid selle läbi reageerides üleskutsele võtta sihikule ristisõdijate koalitsiooni riigid,» ütles uudisteagentuur Amaq viitega julgeolekuallikale.

Prantsusmaa põhjaosas Roueni eeslinna Saint-Etienne-du-Rouvray kirikus võtsid kaks nugadega relvastatud mehed hommikuse missa ajal viis inimest pantvangi ning lõikasid 80-ndates eluaastates preestril Jacques Hemelil kõri läbi.

Politsei lasi ründajad maha, kui need kirikust väljusid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles