USA demokraadid kinnitasid asepresidendikandidaadiks Tim Kaine'i

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tim Kaine ja Hillary Clinton.
Tim Kaine ja Hillary Clinton. Foto: SCANPIX

Ühendriikides Philadelphias jätkuval Demokraatliku Partei kongressil kinnitati kolmapäeval erakonna asepresidendikandidaadiks Virginia senaator Tim Kaine.

Demokraatide presidendikandidaat Hillary Clinton valis Kaine'i oma asepresidendikandidaadiks möödunud nädalal. Clinton nimetas 58-aastast Kaine'i meheks, kes on pühendanud oma elu teiste eest võitlemisele.

Kaine'i peeti pikka aega favoriidiks asepresidendikandidaadi kohale. Ta valdab vabalt hispaania keelt ning tegutseb aktiivselt senati välis- ja sõjaliste küsimuste komitees.

Lisaks Kaine'ile kaalus Clinton ka põllumajandusministri Tom Vilsacki kandidatuuri. Vilsack on endise presidendi Bill Clintoni kauaaegne sõber.

Kaine'i tugevad sidemed Virginia osariigiga, millest ilmselt kujuneb üks peamistest võitlusväljadest, ning tema kogemused välispoliitika valdkonnas aga kallutasid Clintoni otsuse tema kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles