WikiLeaks avaldas audiosalvestisi demokraatide vestlustest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Sanders ja Hillary Clinton
Bernie Sanders ja Hillary Clinton Foto: AP/Scanpix

Wikileaks avaldas kolmapäeval 29 audiosalvestist internetikõnedest, mis saadi kätte Demokraatide Rahvuskomitee (DNC) serverist ja kus muu hulgas sarjatakse taas Vermonti senaator Bernie Sandersit.

«Ta ei ole mingi demokraat. Palun peatage see mees koheselt,» nõuab üks helistaja.

Teine avaldab arvamust, et Sandersil ei tohiks parteikongressil üldse kõneleda lubada.

Kolmas helistaja toob pahameelega välja Sandersi toetaja Cornel Westi, kes olevat äge president Barack Obama kritiseerija.

Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) teatas esmaspäeval, et uurib kübersissetungi Demokraatide Rahvuskomitee (DNC) arvutisse seoses internetti lekkinud elektronkirjadega, millest selgub, et senaator Bernie Sandersi presidendikampaaniat üritati parteisiseselt nurjata.

Wikileaks ei avaldanud kirjade päritolu, kuid teada on, et eelmisel kuul murdsid tõenäoliselt venelastest häkkerid DNC serverisse sisse. Wikileaksi kinnitusel on tegemist DNC seitsme võtmeliikme kirjavahetusega ja see on alles esimene osa uuest seeriast HillaryLeaks.

DNC juht Debbie Wasserman Schultz teatas pärast kirjade internetis avaldamist tagasiastumisest.

Vene presidendi pressisekretär Dmitri Peskovnimetas  absurdseks väiteid, et Moskva on seotud e-posti häkkimisega ja juhtis tähelepanu Vene teema ülemäärasele kasutamisele ookeanitaguses valimiskampaanias.

Wikileaksi asutaja Julian Assange lükkas samuti ümber süüdistused, et häkkimisega on seotud Venemaa.

«Sellel ei ole mingisugust tõestust. Ja me ei avalda oma allikaid,» ütles ta usutluses telekanalile NBC.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles