Baieri võimud tutvustasid terroritõrjekava

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baieri siseminister Joachim Herrmann.
Baieri siseminister Joachim Herrmann. Foto: Matthias Schrader/AP/Scanpix

Baieri võimud tutvustasid täna terroritõrjeplaani, et kaitsta elanikke rünnakute eest pärast nädalaga toimunud nelja terroriakti, millest kaks võttis omaks äärmusrühmitus Islamiriik (ISIS).

Baieri siseminister Joachim Herrmann ütles, et liidumaa, kus leidis aset kolm rünnakut neljast, võtab 2020. aastani ametisse 2000 täiendavat politseinikku, täiustab politsei varustust ning loob uued ametkonnad võitluseks islamiäärmusluse ja küberkuritegevusega.

Kuna kolme rünnaku taga olid varjupaigataotlejad, kutsus Herrmann tõhustama nende taustakontrolli ja ütles, et kurjategijatest asüülitatolejate väljasaatmise lihtsustamiseks on vaja uut strateegiat.

«Salafistliku terrorismi oht on jõudnud Euroopasse, Saksamaale ja ka Baierisse,» ütles Herrmanniga koos pressikonverentsil esinenud liidumaa justiitsminister Winfried Bausback.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles