14-aastane topeltvägistamise ohver suri saadud vigastustesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daliti kastist naine reageerimas, kui politsei üritab teda protesti käigus kinni pidada.
Daliti kastist naine reageerimas, kui politsei üritab teda protesti käigus kinni pidada. Foto: Reuters/ScanPix

Indias leidis aset juba teine topeltvägistamise juhtum, mille ohvriks langes vaid 14-aastane tüdruk. 

14-aastane tüdruk, keda sama ründaja kaks korda vägistas, oli pärit India alamkastist.

«Ohver rööviti esimest korda eelmise aasta detsembris ja seejärel uuesti sama isiku poolt selle aasta mais,» avaldas CNNile üks kõrgem Delhi politseiametnik.

Kahtlusalune oli tüdruku esimese vägistamise uurimisprotsessi ajaks kautsjoni vastu vabadusse lastud.

Tüdruk kuulus Daliti kasti, mida traditsiooniliselt peetakse räpaseks ja selle liikmeid alamast alamaks. Ohvri vanemate sõnul sundis ründaja tüdrukut kemikaale jooma, et teda puhastada.

Peale viimast vägistamist jäi tüdruk haigeks. Ta viidi haiglasse juunis, kust ta enam ei lahkunudki. Tüdruk suri läinud pühapäeval.

Peale nooruki surma vahistati kahtlusalune politsei sõnul uuesti.

Juhtum ei ole omasuguste seas esimene ega ka haruldane. Vaid eelmisel nädalal tuli avalikuks teine sarnane rünnak, kus grupp mehi vägistasid teist korda üht Daliti kastist pärit 20-aastast üliõpilast. Teistkordne grupivägistamine põhjustas ka rahvusvahelise pahameele, et meestele üldse võimaldati kautsjoni vastu vabadusse pääseda.

Samuti heitis juhtum valgust Daliti kasti naiste haavatavusele. India riiklik kuriteoandmebaas näitab, et iga päev vägistatakse rohkem kui neli Daliti kasti kuuluvat naist. Paljudel juhtudel on kuritegude toimepanijad kõrgematest kastidest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles