Arizona tulistamise ohvri Giffordsi seisund paraneb iga päevaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gabrielle Giffords koos oma abikaasa Mark Kelly'ga.
Gabrielle Giffords koos oma abikaasa Mark Kelly'ga. Foto: SCANPIX.

Arizona tulistamise käigus tõsiselt vigastada saanud USA Kongressi esindajatekoja demokraadist liige Gabrielle Giffordsi seisund on tunduvalt paranenud.

Poliitiku abikaasa Mark Kelly teatas Giffordsi poliitikust sõbrannale Debbie Wasserman Schultzile, et naine vaatas haiglas tund aega televiisorit, vahendab CNN.

«Eile õhtul või üleeile õhtul vaatas ta telekat. Ja kusjuures ta suutis seda teha umbes tund aega. Nad olid üsna elevil, mis puutub tähelepanu ajavahemiku osa,» selgitas Wasserman.

Abikaasa on jätkuvalt optimistlik, et Giffords taastub täielikult.

«Arstid ütlevad neile jätkuvalt, et nad on lootusrikkad tema taastumise ulatuse osas. Iga päevaga on ta võimeline tegema asju, mis on veidi keerulisemad kui need, mida ta enne tegi,» kirjeldas Wasserman.

Giffords on Texase haigla intensiivravis alates reede pärastlõunast. Naine transporditi Texasesse Tucsoni haiglast, kus teda pärast 8. jaanuari tulistamist raviti.

Giffordsi neurokirurg kinnitas CNNile, et naise seisund paraneb.

«Arvan, et üldiselt läheb tal suurepäraselt. Alates hetkest, kui ta siin on, on ta näidanud iga päev edasiminekut,» sõnas neurokirurg Dong Kim. «Oleme äärmiselt rahul tema edusammudega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles