Clinton Trumpist: ta tahab eraldada meid ülejäänud maailmast ja üksteisest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton USA demokraatide parteikongressil.
Hillary Clinton USA demokraatide parteikongressil. Foto: Reuters / Scanpix

Hillary Clinton nõustus neljapäeval USA demokraatide parteikongressil Philadelphias saama ametlikult presidendikandidaadiks.

Clinton ütles, et nõustub nominatsiooniga alandlikkuse ja kindlameelsusega ning piiritu usaldusega USA vastu.

Esimese naisena suure partei nominatsiooni võitnud Clinton tõotas olla kõigi ameeriklaste president, ükskõik kas nad hääletasid tema poolt või mitte.

Positsioneerides end jõuliselt poliitilises tsentris valimisaastal, kus nii parempoolsed kui vasakpoolsed äärmused on muutunud häälekamaks, lubas Clinton olla nii demokraatide, vabariiklaste kui sõltumatute president.

«Nii majandusraskustes vaevlejate, edasipüüdlike kui edukate jaoks. Nende jaoks, kes hääletasid minu poolt ja kes mitte. Kõigi ameeriklaste jaoks,» sõnas ta.

Clinton ütles ametlikult nominatsiooniga nõustudes, et tugevad jõud ähvardavad ameeriklased lõhestada, mistõttu peavad nad otsustama, kas nad tegutsevad ja tõusevad üheskoos.

«See tõesti sõltub meist. Me peame otsustama, kas tegutseme üheskoos, et saaksime tõusta üheskoos,» ütles Clinton.

Clinton kritiseeris parteikongressil esinedes oma vabariiklasest rivaali Donald Trumpi, et see maalib eksitava tumedates toonides pildi Ameerika ühiskonnast.

«Ta tahab eraldada meid ülejäänud maailmast ja üksteisest,» ütles Clinton. «Ta tahab, et me kardaksime tulevikku ja kardaksime üksteist,» lisas ta.

Clinton tänas president Barack Obamat, öeldes, et on tänu Obama sõprusele parem inimene.

Ta avaldas tunnustust ja tänu ka esileedile Michelle Obamale, asepresident Joe Bidenile ja demokraatide asepresidendikandidaadile Tim Kaine'ile. Clintoni sõnul mõistavad inimesed peatselt, miks on Kaine nii populaarne Virginia osariigis, mida ta senatis esindab.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles