Prantsusmaa kehtestab ajutise mošeede välisrahastamise keelu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moslemid moššees palvetamas.
Moslemid moššees palvetamas. Foto: AFP/SCANPIX

Prantsusmaa peaministri Manuel Vallsi sõnul kehtestab ta pärast riiki tabanud rünnakute lainet mošeede välisfinantseerimise osas ajutise keelu, vahendab uudisteagentuur AFP.

Valls märkis, et on avatud ideele, et mingiks veel määratlemata ajaks tuleks peatada mošeede ehituse rahastamine välismaalt, lisades, et ka imaame tuleks koolitada Prantsusmaal, mitte kusagil mujal.

Peaminister tunnistas ajalehele Le Monde antud usutluses veaks, et üks varem sel nädalal Normandia kirikus preestri mõrvanud džihadistidest oli märtsis vanglast elektroonilise jalavõruga vabastatud.

Mees oli politseile hästi teada, talle oli juba esitatud terrorismisüüdistus.

Prantsusmaa põhjaosas Roueni eeslinna Saint-Etienne-du-Rouvray kirikus võtsid kaks nugadega relvastatud meest teisipäeval hommikuse missa ajal viis inimest pantvangi ning lõikasid 80-ndates eluaastates preestril kõri läbi. Politsei lasi ründajad maha, kui need kirikust väljusid.

Vastutuse rünnaku eest võttis äärmusrühmitus Islamiriik (IS). Väite toetuseks väljastati video, milles rünnaku sooritanud kaks isikut vannuvad truudust rühmituse juhile Abu Bakr al-Baghdadile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles