Türgi võimud pidasid kinni kolm gülenistist ärimeest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Neyran Elden/AP/Scanpix

Türgi võimud pidasid riigipöördekatsejuurdlusega seoses kinni kolm ärimeest, keda seostatakse USAs paguluses elavat vaimuliku Fethullah Güleniga, teatas riiklik uudisteagentuur Anadolu.

Julgeolekujõud võtsid riigi keskosas Kayseri linnas kinni ettevõtte Boydak Holding esimehe Mustafa Boydaki ja veel kaks juhtivtöötajat.

Pereettevõtte juhid Mustafa, Şükrü ja Halit Boydak viidi kaasa kodunt. Vahistamiskäsk on antud ka Hacı, İlyas ja Bekir Boydaki kohta.

Boydak Holdingu juhtide kinnipidamine on seotud juurdlusega Güleni Türgi tegevuse rahastamise asjus. Ankara süüdistab pagulasest vaimulikku 15. juuli riigipöördekatse korraldamises ja soovis kukutada president Recep Tayyip Erdoğan.

Seni on Türgi võimud püüdnud juurida Güleni mõju välja sõjaväest, kohtusüsteemist, haridusest ja tsiviilteenistusest. Kinni on peetud ühtekokku 16 000 inimest, nende hulgas sadu sõjaväelasi, ja suletud kümneid meediaväljaandeid.

Mustafa Boydak on Kayseri kaubanduskoja esimees, tema ettevõte tegeleb energia ja rahandusega, aga talle kuulub ka mitu mööblifirmat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles