Kustukumm või olümpiavorm? Rahvuskoondiste värvilahendused tekitavad huvitavaid seoseid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani OMi rahvusvorm.
Iraani OMi rahvusvorm. Foto: twitter

Olukorras, kus OM-ini Rios on jäänud vaid loetud päevad, uhkeldavad enamik suvemängudel osalevaid riike oma ametlike võitlusvormidega, kuid teatud maades on need kaasmaalaste seas käivitanud hoopis pahameeletormi ja sattunud pilamise ohvriks, vahendab France 24.

Hiina

Peale Hiina olümpiamängude erikollektsiooni avalikustamist, tabas kollase ja punase kombinatsiooniga võistlusvormi Hiina suurimas sotsiaalmeediakeskkonnas Weibo kommentaaride torm. Inimeste jaoks meenutas see koheselt hiinaste populaarset rooga ehk munapudru tomatiga.

Foto: Weibo
«Iraani võistlusdressi disaini eest võtab vastutuse Islamiriik.» Twitter

Vormi disaininud Ye Chaoying jäi aga endale kindlaks, märkides, et kollane ja punane on mõeldud sümboliseerima Hiina rahvuslipu värve.

Iraan

Samuti läks sotsiaalmeedia kihama pärast Iraani selleaastase olümpiavormi avaldamist.

Seda võrreldi ka näiteks vana kooli kustukummiga:

Foto: twitter

Värske disainiime üle naljaviskajaid oli palju, mõned kommentaarid laskusid aga ka tõeliselt musta huumori kategooriasse. Nimelt säutsus Twitteris Dorsa Al nimeline kasutaja, et Iraani võistlusdressi disaini eest võtab vastutuse Islamiriik ehk sunniitlik terrorirühmitus ISIS. 

Iraani Olümpiakomittee teatas seepeale, et asendab vormi uue disaineri kollektsiooniga:

Foto: France 24

Gruusia

Gruusia tänanvune vorm on aga kaasa toonud sellise pahameeletormi, et üle 7000 grusiini on otsustanud anda oma allkiri petitsioonile uus kollektsioon teha.

Foto: https://manifest.ge

Praeguste olümpiariiete disaineri sõnul sai ta inspiratsiooni gruusia rahvusriietest. Paljud on sellega seoses naljatlenud, et sporlased võiks juba vabalt ka Gruusia munkadeks riietada.

Foto: Facebook

Meestevormides kasutatud must värv meenutab aga paljude jaoks nõukogudeaegseid sportkostüüme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles