Prantsuse kirikurünnakuga seoses peeti kinni kolmas isik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saint-Étienne-du-Rouvray kirik Normandias.
Saint-Étienne-du-Rouvray kirik Normandias. Foto: SIPA/Scanpix

Prantsuse kirikurünnakuga seoses peeti küsitlemiseks kinni Süüria päritolu migrant, kes elab Prantsusmaal asüülitaotlejate keskuses, ütles täna juurdlusele lähedane allikas.

Mees peeti kinni eile ja ta on kolmas inimene, keda juurdlus teisipäeval Prantsusmaa põhjaosas Roueni eeslinnas aset leidnud terrorirünnakuga seostab.

Kaks nugadega relvastatud meest võtsid Saint-Étienne-du-Rouvray kirikus hommikuse missa ajal viis inimest pantvangi ning lõikasid 80. eluaastates preestril Jacques Hamelil kõri läbi. Politsei lasi ründajad maha, kui need kirikust väljusid.

Rünnaku eest võttis vastutuse Islamiriik.

Prantsuse võimude andmetel olid ründajateks Adel Kermiche (19), kes terrorismis süüdistatuna kohtuistungit ootas, kuid oli märtsis vanglast elektroonilise jalavõruga vabastatud, ja Abdel Malik Petitjean (19), kes teadaolevalt üritas reisida Süüriasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles