Putin: terror Domodedovol tšetšeenidega arvatavasti seotud pole

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin täna Domodedovo terrorirünnaku ohvrite auks korraldatud jumalateenistusel.
Vladimir Putin täna Domodedovo terrorirünnaku ohvrite auks korraldatud jumalateenistusel. Foto: SCANPIX

Venemaa peaministri Vladimir Putini sõnul ei ole Domodedovo veretöö uurimisel esile kerkinud selle võimalik seotus tšetšeenidega.

«Hiljutine terroriakt ei oma esialgsetel andmetel sidemeid Tšetšeeni Vabariigiga,» ütles valitsusjuht ajakirjanikele pressikonverentsi lõpus, mis tegelikult oli korraldatud seoses Putini ja Belgia peaministri Yves Leterme’i kohtumisega.

Venemaa ei hakka pidama läbirääkimisi terroristidega, rõhutas Vene peaminister Interfaxi vahendusel.

«Mis puutub terroristidega peetavatesse läbirääkimistesse, siis ükski endast lugupidav maa selle teele ei lähe. Tegemist pole üksnes enesest lugupidamisega - see on maailmapraktika võitluses terrorismiga,» rõhutas ta.

Putin väljendas lootust, et Euroopa Liidu ja Venemaa tippkohtumisel veebruari teisel poolel kerkib esile terrorismiga võitlemise teema ja seda eelkõige koostöö osas.

«Me loodame, et arutame seda küsimust Brüsselis,» märkis ta.

Vene korrakaitsejõud saatsid esialgsed andmed ja arvatava terroristi fotoportree tuvastamiseks Põhja-Kaukaasiasse. Midagi täpsemalt pole Vene meedias seni veel olnud.

Esmaspäevases suitsiidirünnakus Domodedovo saabuvate rahvusvaheliste reiside tsoonis sai surma 35 inimest, lisaks hukkus ka terrorist. Vigastada sai ligi 180 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles