Prantsusmaa: Aleppo humanitaarkoridorid ei ole usaldusväärsed (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleppo linn peale pommirünnakuid
Aleppo linn peale pommirünnakuid Foto: Reuters / Scanpix

Humanitaarkoridorid, mille kaudu tsiviilelanikud peaksid saama Süüria põhjaosas asuva Aleppo linna sissepiiratud idapoolsetelt aladelt lahkuda, ei ole usaldusväärne lahendus, ütles Prantsuse välisministeerium täna.

«Rahvusvaheline humanitaarseadus nõuab, et abi tuleb saata kiiresti. Aleppo elanikel peab olema võimalik ohutult koju jääda ja seal kogu vajalik abi saada,» ütles ministeeriumi pressiesindaja Romain Nadal.

«Selles kontekstis ei kujuta humanitaarkoridorid, mis nõuavad elanikelt Aleppo linnast lahkumist, endast olukorra usaldusväärset lahendust.»

President Bashar al-Assadi režiimi väed on piiranud Aleppo idapoolseid linnaosi alates 17. juulist, toidu ja arstiabita on seal lõksus umbes 250 000 inimest.

Assadi liitlane Venemaa teatas teisipäeval Aleppo tsiviilelanikele ja alistuvatele opositsioonivõitlejatele humanitaarkoridori avamisest, mille kaudu peaks olema võimalik idapoolsetest linnaosadest lahkuda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles