Erdoğan süüdistab USA kindralit riigipöörajate toetamises (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi lipud ja Erdoğani pilt ning presidendi toetajad
Türgi lipud ja Erdoğani pilt ning presidendi toetajad Foto: Reuters/ScanPix

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan süüdistas täna USA kõrget sõjaväelast Türgi riigipöördekatse sepitsejate toetamises ja hoiatas, et juhtumi tõttu võidakse kärpida sõjalist koostööd Washingtoniga.

«Te asute riigipöördevandenõulaste poolele, selle asemel et tänada meie riiki riigipöördekatse nurjamises,» ütles Erdoğan vihaselt Ankara lähedal Gölbaşı sõjaväebaasis, kus 15. juuli nurjunud putši ajal sai õhurünnakutes surma mitukümmend inimest.

USA keskväejuhatuse ülem kindral Joseph Votel ütles Ühendriikide meediale, et riigipöördekatse ja sellele järgnenud kümnete kindralite vahistamine võib mõjutada USA sõjalist koostööd Türgiga.

Voteli sõnul on USA kaotanud suhtluspartnerid Türgi sõjaväes, sest nad on riigipöörde korraldamises süüdistatuna vangi pandud.

«Riigipöörde sepitseja on juba teie riigis, te juba toidate teda,» ütles Erdoğan viitega USAs paguluses elavale islamivaimulikule Fethullah Gülenile, keda Ankara süüdistab riigipöörde korraldamises.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles