Taani parlamendisaadik: peatage sisseränne islamiriikidest (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani politseinikud.
Taani politseinikud. Foto: SCANPIX

Kogu sisseränne moslemiriikidest Taani tuleks ajutiselt peatada, leiab Taani Rahvapartei (DF) parlamendisaadik Søren Espersen.

Espersen kirjutas väljaandes Berlingske eile ilmunud arvamusloos, et sisseränne islamiriikidest tuleks peatada neljaks kuni kuueks aastaks kuniks Taani on suutnud kohaneda islamiäärmusluse väljakutsetega.

Esperseni arvamuslugu on pälvinud suurt vastukaja. Opositsiooniliste sotsiaaldemokraatide parlamendisaadik Ane Halsboe-Jørgensen nimetas seda täiesti valeks, viidates asjaolule, et vägivaldseid rünnakuid on hiljuti toime pannud ka lääneriikides üles kasvanud inimesed.

Parempoolse Liberaalse Alliansi liider Anders Samuelsen pidas ideed samuti valeks. «Me EI tohiks segada omavahel põgenikke, religiooni ja immigratsioonipoliitikat,» kirjutas Samuelsen oma suhtlusvõrgustiku Facebook kontol, nimetades Esperseni ideed poolikuks ja irratsionaalseks.

Esperseni ideed on kritiseerinud ka inimõiguslased. Näiteks Taani inimõiguste instituut teatas, et keeld läheks vastuollu inimõiguste konventsioonidega, millele Taani on alla kirjutanud. Espersen on aga vastupidisel seisukohal.

Kui aga väljaanne Politiko päris Espersenilt, kas tema keeld laieneks ka Egiptuse kristlastele, vastas rahvasaadik: «Ma ei soovi detailidesse laskuda.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles