Florida kuberner teatas neljast sääskedest põhjustatud Zika juhtumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aedes aegypti mosquitoes are seen inside Oxitec laboratory in Campinas, Brazil, February 2, 2016. REUTERS/Paulo Whitaker/File Photo
Aedes aegypti mosquitoes are seen inside Oxitec laboratory in Campinas, Brazil, February 2, 2016. REUTERS/Paulo Whitaker/File Photo Foto: PAULO WHITAKER/REUTERS

Florida kuberner teatas, et osariigis on Zika viirusesse nakatunud neli inimest, kellele ilmselt esimestena USA maismaal on nakkus kandunud üle sääskedelt.

Kuberner Rick Scott ütles, et ühtegi Zika-positiivset sääske ei ole seni tuvastatud, kuid üks naine ja kolm meest Miami-Dade'i ja Browardi maakonnast on saanud haiguse sääsehammustusest.

Ühendriikides on registreeritud üle 1650 zikaviirusesse nakatumise juhtu, aga Florida patsiendid on esimesed, kelle nakatumine ei ole seotud välisreisiga.

Scotti sõnul on nakatumine tervishoiuametnike arvates aset leidnud väiksel alal Miami kesklinnast põhjas.

Zika levib peamiselt troopiliste sääskede hammustuste teel ega põhjusta inimestele enamasti kuigi suuri vaegusi. Rasedatel võib nakkus aga tuua kaasa lapse mikrotsefaalia ehk aju alaarengu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles