Ühendriikides tapeti taas politseiametnik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
San Diego politseiülem Shelley Zimmerman andis juhtunuga seoses pressikonverentsi.
San Diego politseiülem Shelley Zimmerman andis juhtunuga seoses pressikonverentsi. Foto: John Gastaldo/AP

Ühendriikides tapeti reedel San Diegos aset leidnud tulistamises politseiametnik ja veel üks korrakaitsja sai haavata, teatasid võimuesindajad.

San Diego politseiülema Shelley Zimmermani sõnul on tulistaja tabatud ja viibib kuulihaavadega haiglas.

"Me alles uurime kuriteopaika, sealhulgas otsime võimalikke kaasosalisi. Me oleme näinud viimaste nädalate jooksul selliseid asju juhtumas juba liiga palju ja kõikjal riigis. See on kõikide jaoks äärmiselt traagiline," ütles Zimmerman.

Viimastel andmetel puhkes tulevahetus, kui politseinikud üritasid autot peatada. Zimmermani sõnul pole veel selge, kas rünnak korrakaitsjatele oli ettekavatsetud.

Ühendriikides on sel kuul aset leidnud mitu vahejuhtumit, mille käigus on valged politseinikud segastel asjaoludel lasknud maha mustanahalise mehe. Politseinikud lasid kuu alguses Baton Rouge'is maha 37-aastase relvitu mustanahalise Alton Sterlingi. Strelingi ja mustanahalise Philando Castile tapmine Minnesota osariigis vallandasid USA-s rassilise politseivägivalla vastased rahutused.

Kriis süvenes pärast seda, kui sõjaveteran Micah Johnson lasi Dallases maha viis ja haavas veel seitset politseinikku. Mustanahaline Johnson ütles enne surma politseile, et mustanahaliste tapmine politsei poolt on teda tõsiselt vihastanud.

Louisiana osariigis asuvas Baton Rouge'is lasti seejärel maha kolm ja haavati veel kolme politseinikku. Politseiülema kolonel Mike Edmonsoni andmetel oli tulistajaks Kansas Citys elanud 29-aastane mustanahaline mees.  

Politseiametnikke on tulistatud ka mujal riigis.

USA president Barack Obama on rünnakud politseinike vastu korduvalt karmilt hukka mõistnud ja rõhutanud, et sellised asjad peavad lõppema.

"Rünnakud politseinike vastu on rünnakud kõigi meie vastu," märkis Obama.

"Viimastel nädalatel on juba mitmel korral korraldatud argpükslikke ja põlastusväärseid rünnakuid politseiametnike vastu, kes panevad meie kaitsmiseks iga päev oma elu kaalule. Need rünnakud rahva teenistujate ning seaduse ja korra vastu peavad viivitamatult lõppema," manitses Obama.

"Mis iganes selle tulistamise motiiviks ka siis oli, nende vaprate korrakaitsjate surm rõhutab neid ohte, millega politseinikud igapäevaselt kokku puutuvad. Me peame endale kogu rahvana selgeks tegema, et miski ei õigusta vägivalda politseinike vastu," rääkis Obama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles