Armeenias sai meeleavaldusel viga umbes 60 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märulipolitsei kähmles Armeenias taas valitsusvastaste meeleavaldajatega.
Märulipolitsei kähmles Armeenias taas valitsusvastaste meeleavaldajatega. Foto: Aram Kirakosyan/AP

Armeenia pealinnas Jerevanis sai reedel valitsusvastase meeleavalduse laialiajamisel vigastada umbes 60 inimest, teatasid meedikud ja politsei.

Politsei lasi protestijate vastu käiku pisargaasi ja heligranaadid.

"Meile toodi 42 inimest. Kõige rohkem on jala- ja silmavigastusi. Haiglasse on toodud kaks ajakirjanikku ja kaks politseiametnikku. Ülejäänud on tsiviilisikud," täpsustas ühe meditsiinikeskuse asejuhataja Gagik Manukjan.

Armeenia tervishoiuministeeriumi andmetel on teistesse haiglatesse toimetatud veel vähemalt paarkümmend inimest.

Armeenia politsei eestkõneleja Ašot Agaronjan ütles varahommikul, et kinni on peetud umbes 100 inimest.

Rühm vangistatud opositsioonijuhi Žirair Sefiljani relvastatud toetajaid tappis 17. juuli koidikul Jerevani patrullpolgu hoonesse tungides ühe politseiniku, võttis mitu korrakaitsjat pantvangi ja hõivas relvalao. Laupäeval vabastasid relvastatud isikud viimased pantvangid tingimusel, et neil lubatakse meedia poole pöörduda. Ründajad on nõudnud president Serž Sargsjani tagasiastumist ja Sefiljani vabastamist.

Pärast seda on sündmused aina segasemaks muutunud, kolmapäeval teatati nelja meditsiinitöötaja pantvangi võtmisest. Kolmapäeva öösel andsid kaks äärmuslast end võimude kätte, veel kaks sai tulevahetuses haavata ja peeti kinni.

Üle nädala kestnud vastasseis ja võimude suutmatus olukorda lahendada on toonud Jerevanis kaasa valitsusvastased meeleavaldused, mille käigus on aset leidnud mitmeid kokkupõrkeid politseiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles