Küsitlustulemused ennustavad Austria paremäärmuslaste võitu (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norbert Hofer.
Norbert Hofer. Foto: AFP/SCANPIX

Esimese küsitluse tulemused, mis korraldati enne Austria presidendi kordusvalimisi oktoobris, näitavad paremäärmuslaste kandidaadi mõneprotsendilist edu oma rivaali ees.

Österreichi ajalehe tellitud küsitlus näitab, et Vabaduspartei kandidaati Norbert Hoferit toetab 51% vastanutest, Roheliste toetatavat üksikkandidaati Alexander van der Bellenit 49% küsitluses osalenutest.

Van der Bellen võitis algselt presidendivalimised 0,6% enamusega, kuid on sunnitud valimisi kordama, kuna Vabaduspartei vaidlustas esialgsed tulemused.

Uuringust selgub ka, et Vabaduspartei valijad on kõige vähem parteilojaalsed - ainult 73% inimestest vastas, et valiksid kindlasti ka teist korda sama kandidaati. Võrreldes roheliste 85% lojaalsusnäitajaga ning Sotsiaaldemokraatide 79% tulemusega, kes mõlemad toetasid Van der Bellenit, on see tulemus üsna madal.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles