Indoneesia pidas kinni seitse budistlike templite rünnakutes kahtlustatavat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneesia buda mungad.
Indoneesia buda mungad. Foto: Reuters/ScanPix

Indoneesia võimud on pidanud Sumatra saarel kinni seitse inimest, keda kahtlustatakse eile mitmete budistlike templite ründamises.

Põhja-Sumatra politsei kõneisiku sõnul pidasid võimud kinni seitse jõuguliiget, keda kahtlustatakse vähemalt kolme templi ründamises Tanjung Balai linnas. Rünnakutes keegi viga ei saanud.

Indoneesia on islamienamusega riik, kus elab ka arvestataval hulgas Hiina päritolu elanikke, kellest paljud on budistid. Riigis on hiinlaste vastast vägivalda toimunud ennegi, kõige hiljutisem neist 1990. aastate lõpus poliitilise ja majandusliku kriisi perioodil, mil kukutati autoritaarne juht Suharto.

Politseiametnikud eitavad eilsete rünnakute seotust etnilise vägivallaga.

«See oli indiviidide vaheline arveteõiendamine,» sõnas Põhja-Sumatra politseiosakonna kõneisik Rina Sari Ginting, lisades, et olukord on nüüdseks kontrolli all.

Indoneesias, kus enamik elanikke on mõõduka islami järgijad, tuleb ette ka islamiäärmuslaste rünnakuid, kuid võimud on seni suutnud sellised intsidendid kiiresti lahendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles