Belgias vahistati kaks rünnakute kavandamises kahtlustatavat (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia politsei.
Belgia politsei. Foto: Reuters/ScanPix

Belgia politsei pidas eile hilisõhtul kinni kaks meest, keda kahtlustatakse rünnaku kavandamises Belgia pinnal, teatas prokuratuur täna.

Noureddine H. ja tema vend Hamza H. peeti kinni pärast läbiotsimisi Monsis ja Liège'is, ütles prokuratuuri esindaja avalduses. Mõlemat kahtlustatakse rünnaku kavandamises, lisati teates.

«Mõlemat kahtlustatakse terrorirünnaku kavandamises kusagil Belgias,» ütles esindaja avalduse inglisekeelses variandis. Prantsuse keeles kirjutatud versioonis kirjutati, et isikud kavandasid rünnakuid.

Prokuratuuri praegustel andmetel puudub igasugune seos eile kinnipeetute ning 22. märtsil Brüsseli lennujaamas ja Euroopa Liidu asutuste lähistel asuvas metroopeatuses toimunud rünnakutega, milles hukkus 32 inimest.

Monsis ja Liège'is tehtud läbiotsimistele andis heakskiidu terrorismivastastele juhtumitele spetsialiseerunud kohtunik.

Kohtunik vaatab kinnipidamise asjaolud üle tänase jooksul ning langetab seejärel otsuse, kas võtta isikud vahi alla või mitte.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles