EL ähvardab Türgi liitumiskõnelused külmutada (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Euroopa Liidu laienemise komisjon hoiatas, et võib külmutada läbirääkimised Türgiga seejärel, kui Türgi laiendas eile riigipöördekatse järgset puhastust ka majandussektorile.

15. juuli verise riigipöördekatse järel on Türgi asunud läbi viima massilist puhastust riigistruktuurides. Viimane lisandus sellele on riigi majandussektori ülevaatamine.

Peale 21 ajakirjaniku vahistamist jätkus puhastustegevus väidetavate Güleni finantseerijate vahistamisega Kayseri linnas. Korrakaitsejõud pidasid kinni maineka perefirma Boydak Holding`i juhi Mustafa Boydaki ning kaks tippametnikku.

Türgi on kuulutanud välja 131 ajakirjandusväljaande, telekanali ja teiste meediaväljaannete sulgemise. Enam kui 50 000 inimest on kaotanud töö.

Euroopa Liidu laienemise asjur Johannes Hahn sõnas, et tahab näha kõikide Türgis kinnipeetavate kohta mustvalgeid fakte.

«Isegi väikseima kahtluse korral kinnipeetute väära kohtlemise osas on tagajärjed vältimatud,» ütles Hahn Saksa meediale.

Valitsus süüdistab riigipöördekatse korraldamises USAs elavat vaimulikku Fethullah Güleni, kes on enda süüd eitanud.

Türgi on hoiatanud ka Kasahstanis ja Kõrgõzstanis asuvaid Güleniga seotud koole.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles