India abielupaar tapeti 22 sendi pärast (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dalititele suunatud vägivalla vastu protesteerijad.
Dalititele suunatud vägivalla vastu protesteerijad. Foto: Reuters/ScanPix

Indias Manipuri piirkonnas tapeti abielupaar peale paar päeva varem puhkenud vaidlust. Mehel võeti pea maha ning naine raiuti surnuks.

Abielupaar, kes kuulus madalaimasse India kastisüsteemi hierarhiasse dalitite kasti, võlgnes ülemast kastist poepidajale 15 ruupiat ehk umbes 22 senti, mida nad ei olnud suutelised tagasi maksma.

Politsei sõnul oli paar lubanud poemüüjale võla tagastada päeva lõpus, kui nad palga kätte saavad.

Peale tulist vaidlust kella 6 paiku hommikul, mil paar asus minema tööle lähedalasuvale põllule, tõi poodnik kodust kirve ja ründas paari.

«Pole teada, kas poepidajal oli paariga ka eelnevalt vimm,» sõnas kohalik politseiametnik. «Ründaja on oma teo politseile üles tunnistanud. Poepidaja naise roll juhtunus on veel uurimise all.»

«Lisaks kuulame me üle pealtnägijaid, et selgitada välja, miks keegi poodniku takistada ei üritanud.»

Poodniku sõnul oli paar teda verbaalselt rünnanud. Ründaja ja ta abikaasa on mõlemad vahi alla võetud ja mõrvarelv konfiskeeritud.

Daliti kogukond on kehtestanud teeblokaade ja protesteerinud juhtunu üle. Kõige madalama kastina on dalitid olnud pikalt tagakiusamise ohvrid.

Kastisüsteem on Indias ametlikult kaotatud, kuid sotsiaalsed hierarhiad on riigis endiselt tihti kuritegevuse ja ahistamise taga.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles