Paraolümpia keelu puhul pöördub Venemaa kohtusse (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Vene Paraolümpiakomitee pöördub Euroopa Inimõiguste Kohtusse (ECHR), kui vene sportlasi ei lubata 2016. aasta Rio paraolümpiamängudele, ütles spordiminister Vitali Mutko.

Maailma antidopinguagentuuri ( WADA ) tellitud sõltumatu uuringu andmeil organiseeris Vene spordiministeerium Vene sportlaste petuskeemi 2014. aasta Sotši taliolümpial ja teistel Venemaa korraldatud suurtel spordivõistlustel.

WADA kutsus seejärel üles keelama Vene sportlaste osalemise Rio suveolümpiamängudel. Uuringu järeldustest lähtudes keelati võistlusel osalemine üle sajal Vene sportlasel.

«WADA raport ei ütle sõnagi paraolümpialastest, kuid ühtäkki kutsus Rahvusvaheline Paraolümpiakomitee 3. augustiks kokku kohtumise, et kaaluda Vene Paraolümpiakomitee toimikut,» lausus Mutko.

«Vene Paraolümpiakomitee juht Vladimir Petrovitš Lukin läheb sellele kohtumisele juristidega. Kui sealt tuleb otsus, mis on meile negatiivne, siis lähevad nad hagide esitamiseks Strasbourg'is asuvasse inimõiguste kohtusse,» lisas minister.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles